SQL| Инструменти за анализ на данни и изготвяне на отчети | Курсове по Бази данни, SQL курсове

Безплатен семинар

SQL

Инструменти за анализ на данни и изготвяне на отчети
KNIME, SQL Power wabit и Jaspersoft studio

12 Октомври

19:00 - 20:30

Ще обсъждаме кои инструменти могат да обогатят възможностите за анализ и визуализиране на информация: KNIME, SQL Power wabit и Jaspersoft studio.

Напълно безплатно и отворено събитие

Интересувате се от анализ на данни?

Ако извличате, отчитате и анализирате информация от бази данни, SQL може да разшири драстично възможностите ви. Excel също има богат арсенал от възможности за анализ на данни, които могат да улеснят работата ви.

Предстоящи обучения

SQL

Анализ на бизнес данни и изготване на отчети

Начало: 11.11, Събота, 14:00 

Тъй като нуждите на бизнеса изискват да се направи справка, която не е била предвидена при разработката на използваните днес ERP системи, а от друга страна всяка база данни притежава почти неограничени възможности за комбиниране, трансформиране или извършване на различни изчисления с данните, езика SQL е най-удобният инструмент това да стане бързо и лесно.

MS Excel

Формули и функции & Анализ на данни

Начало: 28.11, Вторник, 19:00 

Ако ежедневните Ви задачи са свързани с анализ на данни, изготвяне на отчети и работа в Excel, помислете как да спестите време и нерви като оптимизирате задачите си с помощта на вградените в Excel възможности.

Важните изводи излизат на повърхността при един целенасочен анализ и визуализация на данните с възможностите на Excel. Pivot таблиците могат да са най-верният ви съюзник.

Мощни алтернативи на традиционните средства

В предстоящият практически семинар ще бъдат разгледани конкретни примери за  анализ на данни, изготвяне на отчети и визуализация на резултати с алтернативни на Excel и Access продукти, които разширяват възможностите им.

Програмите, които ще се използват са "enterprise level", но имат безплатни версии с достатъчно богата функционалност, позволяващи бърза подготовка на данните, лесно прилагане на различни алгоритми за анализ и изготвяне на отчети с особена лекота.

Инструментите

Ще представим три инструмента: KNIME, SQL Power wabit и Jaspersoft studio. Освен, че могат да заместят MS Excel и Access във визуализацията на данни, те добавят изцяло нови подходи за анализ.

  • KNIME

  • SQL Power Wabit

  • Jaspersoft Studio

Jaspersoft Studio е специализирана среда за изготвяне на отчети, която позволява бързото създаване на отчет на базата на SQL заявка. Поддържа вградени шаблони за бързо и лесно изграждане на отчета, има множество елементи като текстови полета, диаграми и др., които могат да бъдат включени към отчета и настроени за да показват необходимите данни или текст.

Средата има възможност да експортира отчетите в най различни формати.

Сред предимствата на Jaspersoft Studio са наличието на библиотека, която може да се включва в приложения на Java както и редица други продукти ориентирани към анализ на данни и споделяне на отчетите.

Запазете вашето място в залата

Регистрацията прилключи. Благодарим на всички, които се включиха.

Ще получите достъп до видео от събитието и възможност да зададете своите въпроси на лектора.

Как мога да се включа?

Като се регистрирате на тази страница. Ще се свържем с вас за да потвърдим присъствието ви на място.

Събитието ще се излъчва ли онлайн?

Събитието няма да се излъчва в интернет. Ако се съмнявате, че ще успеете да присъствате, регистрирайте се за да получите пълен запис от семинара на следващия ден. Регистрацията е напълно безплатна и ще ви осигури достъп до съдържанието от семинара. 

Трябва ли да си нося лаптоп?

Не е необходимо да носите лаптоп или друго устройство. 

Как да разбера дали мястото ми в залата е запазено?

Ще се свържем с всеки един регистриран, за да разберем дали може да присъства. Ще ви информираме при изчерпване на местата.  

За лектора

Дикран Хачикян

Дикран Хачикян

С изключителни знаният и богат опит в сферата на информационните технологии, Дикран Хачикян е водещ преподавател в областите Програмиране, Бази данни и Линукс

Широкият спектър дисциплини, способността му да трансформира сложните въпроси в достъпно и разбираемо съдържание го превръщат в предпочитан лектор, както за клиентите на учебния център, така и за редица компании.

Къде ще се проведе

Адреса на обучителната зала е: Venus Conference center бул. Княз Александър Дондуков 9 ет. 2 (вход откъм ул. Бачо Киро)

Ще се радваме да се запознаем наживо!